Un cop decidit que volem iniciar el procés de canvi cap a un menjador de proximitat, sostenible i amb un menú on els productes seran ecológics, també es fa necessari definir cadascun dels elements que formen la nostra proposta.
IN SITU. Utilitzem la cuina de l’escola per a realitzar els àpats diaris, oferint un menú casolà: com a casa, que elaboren els nostres professionals de cuina. La nostra filosofia de cuina es resumeix en treballar per a garantir una alimentació saludable per als infants, amb productes de proximitat, emfatitzant l’eliminació de fregits i precuinats. Comptem amb la tecnologia més avançada, sempre complint tots els requisits i controls de qualitat i manipulació.
L’eina mes efectiva que té Com a casa menjadors per fer aquestes compres i aquesta gestió, és que els mateixos cuiners i cuineres fan les comandes directament al proveidor.
CATERING. Disposem d’una cuina central a Sabadell que ens dona també la garantia d’estar preparats davant de qualsevol problemàtica a la cuina del centre (gas, llum, averies etc..), aixi com per a poder oferir el servei a les escoles que no disposen de cuina pròpia en les seves instal·lacions.
El nostre transportat segueix totes les normatives vigents de seguretat i de sanitat, doncs en tot moment es controla la cadena de fred en el cas que s’hagi de transportar el menjar. A la nostra cuina central els menus que s’elaboren segueixen la mateixa filosofia de cuina que en totes les nostres escoles, de manera que la cuina és casolana.
Els productes i la elaboració dels menus que servirem al menjador de l’escola persegueixen la protecció del medi ambient, elaborant-los amb les matèries primeres de productes locals i de temporada, productes que no agredeixen el ecosistema, fugint de la producció industrial, tant dels vegetals, com de la proteïna animal o vegetal.
Fomentar l’us del producte local i de qualitat, procedent d’un circuit de comercialització curt, comprant a proveïdors locals on no hi hagi un excés d’intermediaris.
La millor alternativa però, és fent una compra directa als productors. Poder comprar directament al pagès o la pagesa, ens dona més confiança sobre el que mengem i al mateix temps augmenta la capacitat de gestió, decisió i control.
Aliments d’òptima qualitat nutritiva, lliure de residus, minimitzant l’impacte humà en el medi ambient.
Són productes sabrosos, doncs les fruites i les hortalisses ecològiques creixen al seu ritme natural, cosa que es tradueix en una menor acumulació d’aigua. Aquest fet condiciona positivament la qualitat de l’olor, el sabor i la textura dels aliments.